Wie ben je?

Ik ben Amber, 22 jaar oud en ik woon al heel mijn leven in Rotterdam. Hier heb ik mijn studie Econometrie en Operationele Research en mijn master ´Econometrics and Management Science’ met een specialisatie in ‘Quantitative Finance’ afgerond aan de Erasmus Universiteit. Naast dat ik van reizen hou zijn mijn hobby’s; koken en uit eten gaan met vriendinnen.

Waarom Harvest?

Ik werd benaderd door Harvest tijdens mijn laatste studiejaar. Ik was nog niet bezig met het vinden van een baan gezien ik nog aan mijn scriptie moest beginnen.

Toen ik werd benaderd door Harvest, was ik dus nog in mijn studie fase en had ik veel tijd over. Bij Harvest konden ze mij een mooie overgang bieden tussen mijn studie en het bedrijfsleven. Er is bij Harvest een goede balans tussen het analytische en het sociale aspect. Ik kreeg een positie bij KPN aangeboden en het leek mij erg interessant om voor hen te werken op het project wat mij werd aangeboden. Daarnaast vielen er veel voordelen te behalen bij Harvest. Wat mij erg aansprak was, dat je na een jaar goed getraind bent en dat je veel sneller stappen vooruit zet door middel van de masterclasses in soft- en hard skills. Voordat ik bij Harvest terecht kwam, heb ik ook veel gekeken naar andere traineeships. Eigenlijk was ik niet opzoek naar een baan op het moment dat ik werd benaderd, maar via LinkedIn kreeg ik oneindig veel aanbiedingen van verschillende bureaus. Harvest was anders dan andere, omdat het ook analytisch was en veel andere bedrijven doen dit niet. Het onderscheid tussen hard en softskills vond ik erg fijn en ook de balans die hierdoor ontstaat. Er wordt bij de hard skills ook gekeken naar de “waarom” en hierdoor leer je er echt veel van wat je ook direct kan toepassen. Om deze reden is mijn keuze dan ook op Harvest gevallen en daar aan de slag te gaan.

“Harvest biedt een mooie overgang tussen mijn studie en het bedrijfsleven. Er is bij Harvest een goede balans tussen het analytische en het sociale aspect.”

Hoe verliep het sollicitatiegesprek?

Op LinkedIn werd ik benaderd door de accountmanager Bilal. Hier ben ik op in gegaan en er werd gelijk gehandeld door Harvest, binnen een week werd er een gesprek gepland met de CCO Meike. Het was een erg aangenaam gesprek en daardoor voelde het erg vertrouwd en fijn. Er werd echt geluisterd naar waar mijn interesses lagen en wat ik zocht in een werkgever. Je kon zeggen wat je wilde en het was erg vrijblijvend. Al mijn eisen werden genoteerd en ik wist dat er rekening mee gehouden zou worden.

Bij het gesprek wat hierop volgde werd mij gevraagd om een casus welke vervolgens werd besproken samen met Chris. De gesprekken met Chris gingen wat dieper in op mijn technische ervaring en daar kwam veel uitleg over Harvest bij. Ook gaf hij inzicht in met welke bedrijven Harvest samen werkt en waar ik aan de slag zou kunnen.

Zo ben ik uitgekomen bij KPN. De gesprekken met KPN duurde maar een half uur, maar liepen heel fijn en vlot. Het werk bij KPN sprak mij erg aan en ook de sfeer was erg gemoedelijk, naar aanleiding hiervan heb ik na een week mijn contract ondertekend.

Wat vind je van het project/toekomstige werkgever?

Het project is relevant, want het heeft betrekking op glasvezel. Het past goed bij wat ik gestudeerd heb, maar ik leer nog erg veel. Mijn studie was erg breed en zij helpen mij de diepgang in, met echte focus op data.

Tijdens het traject wordt je goed begeleidt. Naast de begeleiding van Chris, is er binnen KPN ook veel ondersteuning en begeleiding aanwezig. Ik word ook goed gehoord door KPN, wij hadden in eerste instantie moeite met de onboarding, maar na een aantal meetings hebben zij ons uitstekend geholpen en bij de vraag naar hulp krijg je het ook. Na dit gemeld te hebben bij KPN werd het een dag later direct opgelost. Het voelt erg prettig om op deze manier gehoord te worden.

Wat merk je nu in de praktijk?

In de praktijk merk ik dat er veel gewerkt wordt aan grote projecten. Er is altijd iets te doen en je zit nooit met lege handen. Het is een echte team effort en samen voltooi je de projecten. De masterclasses die vanuit Harvest worden gegeven sluiten goed aan bij mijn dagelijkse bezigheden, zo blijf je jezelf ontwikkelen en maak je constante groei door. In het begin was er toch wel een kloof tussen de theorie die ik geleerd heb en de praktijk, maar naarmate je langer bezig bent vervaagd deze kloof.

“De soft skil lmasterclasses die worden gegeven waardeer ik erg. Je krijgt nieuwe inzichten en je steekt er veel van op!”

Ook de soft skill masterclasses die worden gegeven waardeer ik erg. In het begin denk je vaak dat het wel goed zit, maar toch merk je dat je veel nieuwe inzichten krijgt en steek je er veel van op. Met name de waardering die je krijgt bij deze masterclasses is erg fijn, omdat je dit over het algemeen niet gewend bent.

Daarnaast is het team waar ik inzit erg fijn, niet alleen het interne harvest team, maar ook mijn eigen team van kpn en wij doen allemaal dingen samen en krijgen een hechte band. We zijn allemaal heel verschillend maar het matched wel.

Tot slot

Ten eerste ben ik er blij met het team waarin ik nu zit en de werksfeer is super fijn. Ik kan bij hen terecht met mijn vragen, dingen waar ik tegenaan loop, maar we kunnen ook gezellig kletsen en activiteiten organiseren samen.
Het project waarmee ik bezig ben bij KPN is relevant en interessant dit maakt mijn werk uitdagend en het zorgt ervoor dat ik met plezier aan de slag ga met mijn werk!

Meer weten over het Talent Incubator programma?

Benieuwd of jij in aanmerking komt?