Wie ben je?

Mijn naam is Britt, ik ben 25 jaar oud en woon in Den Haag. Voor mijn master Data Science aan de Universiteit van Leiden heb ik Psychologie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit.

Ik ben nu sinds 7 maanden werkzaam als Data Engineer bij MN .

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om uiteten te gaan met vriendinnen of een terrasje te pakken. Zeker nu alles weer opengaat breng ik zo graag mijn weekenden door.

Waarom Harvest?

Ik merkte tijdens mijn master dat ik nog geen beeld had van wat ik van het bedrijfsleven kon verwachten. Ik vond het best een grote stap en ik voelde me nog niet honderd procent zeker over mijn praktijkvaardigheden. Harvest bood een mooi overbruggingstraject aan door middel van persoonlijke begeleiding. Ook waren de gesprekken die ik met Harvest had heel leuk en kreeg ik er een positief gevoel bij! De manier waarop met mij gecommuniceerd werd zorgde ervoor dat mijn onzekerheid werd weggenomen. Wat ik ook belangrijk vond was dat Harvest op zoek ging naar de juiste match voor mij en dat ze open waren over waarom sommige werkgevers beter bij mij pasten dan anderen. Door deze gesprekken werd mijn carrièrepad inzichtelijker en had ik het gevoel alsof ik regie over mijn keuze had.

Hoe verliep het sollicitatieproces?

Het sollicitatieproces was prettig. Ik was van tevoren bang dat ik een nummer binnen een organisatie zou worden maar ik voelde me als individu gezien en gehoord. De praktijkcase was ook leuk om te doen; Je krijgt een kans om jezelf te bewijzen. Ik vond ook de manier van feedback krijgen prettig en daarmee voelde ik me zeker over mijn keuze voor Harvest!

Het gesprek wat ik vervolgens bij MN had was prettig. Je verwacht toch een beetje een stoffig bedrijf maar dat is het helemaal niet. Natuurlijk, het is een groot bedrijf met veel hiërarchie maar met de mensen met wie ik werk is dat helemaal niet het geval. Iedereen binnen mijn afdeling wil er echt voor gaan. Het is leuk om te werken op een plek waar iedereen zijn best doet om beter te worden in wat hij doet. MN is een bedrijf met veel bureaucratie. Dit is logisch binnen een bedrijf wat gebonden is aan veel wet- en regelgeving.

Ook had ik twijfels over mijn eigen kunnen gezien ik nieuw was en pas net kwam kijken. Deze twijfels heb ik uitgesproken richting Harvest en MN  en zij zijn erg duidelijk geweest dat het niet uitmaakte dat ik niet alles wist en het goed zou komen. Ik was bang dat ze teleurgesteld zouden zijn dat ik iets niet kon, maar dat was helemaal niet aan de orde. Ik ben juist erg fijn geholpen en kreeg de mogelijkheid mijzelf te ontwikkelen.

Wat vind je van het project

Ik vind het prettig dat het in Den Haag is en daarom dicht bij huis. Ik vind het ook een fijn idee om voor een grote speler op de Nederlandse markt werkzaam te zijn. Daardoor voelt het alsof je bijdraagt aan het grotere geheel! In eerste instantie dacht ik dat het bedrijf een beetje stoffig zou zijn. Ik zag het voor me dat er allemaal mannen in grijze pakken als haantjes rondliepen. Dit was gelukkig totaal niet het geval. Natuurlijk lopen er mensen in pak rond maar, iedereen maakt vriendelijk een praatje met je.

“Voor mij is bedrijfscultuur het belangrijkste aspect van mijn werk. Want hoe leuk het is bepaald of je er langer blijft werken!”

De werkzaamheden spreken mij ook erg aan. Ik werk op de afdeling Data Report waarbij wij bezig zijn met een nieuw project. We nemen een nieuw stuk software over van een andere pensioenuitvoerder. Dit is echt van strategisch belang voor MN en daarom ook gaaf dat ik me hiermee bezig houd. Twee anderen uit het team kijken vooral naar data genereren. Ik werd hier ook betrokken en ik krijg voldoende ruimte en begeleiding om mij te ontwikkelen. Niemand ging ervan uit dat ik gelijk alles wist en was bereid om mij te helpen. Ook heb ik een prettige relatie met mijn manager. Als ik iets aangeef, heb ik ook echt het gevoel dat er naar mij geluisterd wordt. Mijn manager is zich er  ook van bewust dat de werkvloer momenteel niet heel divers is en dat dit moet veranderen om de bedrijfscultuur te bevorderen.

Aan het eind van mijn jaar bij Harvest is het de bedoeling dat ik in dienst treedt bij MN en ik zie dit zeker zitten!

Wat merk je in de praktijk?

Wat mij vooral opvalt aan de praktijk is hoe goed het bevalt. Het bedrijf is niet stoffig en ik heb voldoende handvatten gekregen om aan de slag te gaan. Harvest heeft zeker zijn rol als overbrugger uitgevoerd waardoor ik nu met volle vertrouwen in mijn huidige functie zit.  Ook ben ik me bewust van het feit dat ik nog niet uitgeleerd ben.

Wat ik wel merk is dat het vakgebied zich razendsnel ontwikkeld. Er komt elke dag wel weer een nieuwe tool of programmeertaal bij waar je jezelf in kunt verdiepen. Het fijne is dat ik via zowel Harvest als MN de mogelijkheden krijg om mij hierin te verdiepen.

Tot slot

Ik ben heel erg blij met waar ik nu zit bij MN. Harvest heeft een goede match voor mij gevonden en geen valse beloftes gedaan. Harvest heeft mij geholpen om mezelf te ontwikkelen binnen mijn vakgebied en de organisatie. Ik ben ontzettend tevreden met hoe het afgelopen jaar gegaan is!

Meer weten over het Talent Incubator programma?

Benieuwd of jij in aanmerking komt?