Wie ben je?

Ik ben Sander, 30 jaar en ik woon samen met mijn vriendin in Almere. Ik heb mijn HBO-bachelor Technische Informatica afgerond en heb, voordat ik bij Harvest begon, 3 jaar bij een start-up gewerkt als Java ontwikkelaar. In mijn vrije tijd ga ik naar een Chinese school om Mandarijn te leren, loop ik graag hard of lees ik (non-fictie) boeken. Daarnaast kijk ik in de avond Netflix met mijn vriendin of speel ik af en toe met de Oculus Quest (om fit te blijven tijdens COVID-19).

 

Waarom Harvest?

Voor Harvest heb ik 3 jaar gewerkt bij een start-up. Omdat ik toen net uit school was gekomen heb ik daar veel praktijkervaring kunnen opdoen. Op school leer je veel theorie, maar na mijn diploma merkte ik dat er nog best een groot gat zat tussen de theorie op school en waar je in praktijk tegenaan loopt. Ik vind het tof dat ik daar mijn eerste werkervaring heb kunnen opdoen, echter wilde ik meer zien van wat er nog meer op het gebied van IT  speelt. Ik wilde op zoek naar een grotere organisatie waar ik tegelijkertijd ook nog veel kan blijven leren. De combinatie van grote organisatie en kunnen leren gaf voor mij de doorslag om voor Harvest te kiezen.

 

Wat vind je van je project/ toekomstige werkgever?

Tijdens het zoeken naar mogelijkheden kwam ik in gesprek met Meike en Marlie van Harvest. Ze vertelden me waar Harvest naar zocht en ik was eigenlijk al gelijk enthousiast. Het was precies waar ik naar op zoek was: werken in een grote organisatie en tegelijkertijd meedoen aan het talentprogramma om meer te kunnen leren over mijn vakgebied. Voor mijn tweede gesprek met Marinus namen we het Harvest programma door op de locatie van de masterclasses.

 

Wat vind je van de masterclasses?

De eerste paar maanden dat ik voor Harvest werkte zijn ze voor mij op zoek gegaan naar een passende organisatie. In de tussentijd heb ik niet stil hoeven zitten. Ik ben gelijk aan de slag gegaan bij NAVARA. Met open armen werd ik ontvangen door het team en bedrijf en ook het project waar ik aan mocht werken vond ik erg boeiend. Terwijl het me in eerste instantie geen match leek qua tech-stack, heeft Marinus me aangemoedigd er wel voor open te staan en aan de slag te gaan met C# (waar ik ervaring had met Java). Achteraf bleek dit goed advies te zijn: ik heb in die periode veel geleerd over C# en Azure, waardoor ik als software engineer meer allround ben geworden.

In de tussentijd brak COVID-19 uit in Nederland. Desalniettemin heeft Harvest met/voor mij een goede match kunnen vinden, namelijk bij de ABN AMRO Bank. Vanaf het begin dat ik het team ben komen versterken heb ik het gevoel dat ik erg welkom ben. Ik vind het leuk om in een multicultureel en multidisciplinair team te werken, waar mijn inbreng op prijs wordt gesteld. Natuurlijk hoort er bij een grote organisatie zoals ABN AMRO conformiteit, maar ik heb het idee dat ik mijn ideeën kan aandragen voor het verbeteren van de processen (zeker omdat ik tijdens het Talentprogramma veel nieuwe inzichten krijg). Voor het team en afdeling waar ik voor werk staat veel innovatie klaar en ik ben enthousiast dat ik daaraan mee mag werken!

 

“Ik ben nog altijd blij met mijn keuze voor Harvest. Ik zie dat Harvest zich ontzettend hard inzet voor haar collega’s, juist ook wanneer we in deze periode thuiswerken”

 

Wat merk je nu in de praktijk?

Het Harvest jaar is een intensief jaar. Hoe meer energie en tijd je er is stopt, hoe meer je uit het Talentprogramma kunt halen. Harvest is er om je de juiste handvatten aan te reiken. In het begin van het Harvest jaar werd ons dan ook gevraagd wat onze doelen zijn. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen hard- en soft-skills.

Buiten de certificering die ik wil halen, krijg ik masterclasses om mijn hard-skills uit te breiden. Ik heb bijvoorbeeld erg veel geleerd van de Design Patterns, Application Architecture en Programming Paradigms masterclasses. De masterclasses vergen altijd een klein beetje voorbereiding. Bij de voorbereiding of in het naslagwerk zitten vaak extra resources die erg interessant zijn om meer te weten te komen over het onderwerp. Daarbij heeft Harvest docenten voor de groep staan die enorm gepassioneerd zijn en graag met de Harvesters in discussie willen gaan over het onderwerp waar ze veel kennis van hebben. Daar houd ik van! De masterclasses zijn altijd super interactief geweest, met zowel theorie als hands-on opdrachten. Aan het einde van de masterclasses wordt er altijd gevraagd om feedback te geven. Hier doet Harvest echt wat mee en dat merk je! Niet geheel onbelangrijk zijn de heerlijk verzorgde lunches!

Voor de soft-skills krijgen we door het hele jaar heen coaching sessies met Nico. We krijgen bijvoorbeeld coaching in presenteren en communicatie technieken. Ook werkt Nico samen met je om je persoonlijke soft-skills doelen te halen. Ik denk dat Nico de aangewezen persoon is om deze coaching sessies aan uit te besteden. Nico weet vaak de vinger op de zere plek te leggen, waardoor er enorm goede coaching sessies ontstaan. Voor mij hebben de coaching sessies al zijn vruchten afgeworpen: ik heb met zelfverzekerdheid mijn ideeën kunnen pitchen en ik geef zelfverzekerder presentaties aan grote groepen binnen ABN AMRO.

Omdat ik al meerdere jaren ervaring heb in het vakgebied was ik erg benieuwd of de masterclasses van Harvest iets vernieuwends zouden bieden. Dat hebben ze zeer zeker gedaan!

 

Tot slot

Ik ben nog altijd blij met de keuze die ik heb gemaakt voor Harvest. Ik zie dat Harvest in alle opzichten zich ontzettend hard inzet voor haar collega’s, juist ook wanneer we in deze periode thuis werken. Daarbij zit ik erg fijn op mijn plek bij ABN AMRO. Harvest biedt mij een perfecte combinatie van masterclasses/coaching en een leuke werkomgeving met gezellige collega’s en veel super originele uitjes. Ik zou het Harvest programma zeker aanraden aan beginnende IT’ers en ontwikkelaars!

Meer weten over het Talent Incubator programma?

Benieuwd of jij in aanmerking komt?