Wie ben je?

Ik ben Toon, 26 jaar oud en ik woon met huisgenoten in Haarlem. Ik houd van hardlopen, filosofie en ik doe aan ecstatic dance. Ik heb Kunstmatige intelligentie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht.
Halverwege mijn studie ben ik een start-up begonnen. Een non-profit, voor het bevorderen van onderzoek in AI Safety. Het onderwijs in dit vakgebied schiet tekort omdat het onderzoek vooral gedaan wordt door private instellingen. Ik ondervond dat toen ik zelf onderzoek wilde gaan doen. Toen ben ik het lesmateriaal zelf gaan ontwikkelen. Na twee jaar bleek het toch niet van toegevoegde waarde op dat moment. Ik had onvoldoende kennis van de markt en organisaties zaten er niet op te wachten. Toen heb ik besloten mijn studie te vervolgen en te gaan werken als programmeur om de (bedrijfs)wereld te leren kennen.

 

Waarom Harvest?

Zelf ben ik bij Harvest terecht gekomen via een van de andere bedrijven waarvoor ik solliciteerde. Ik solliciteerde op een medior positie, waar ik nog iets te junior voor bleek. De recruiter waarmee ik het gesprek had zei ‘ik ken nog wel een competent bedrijf wat voor meer ervaring kan zorgen’. Hij bleek een kennis te zijn van Marinus, de CTO van Harvest.

Ik heb toen via de website gesolliciteerd en ben vervolgens uitgenodigd voor een kennismaking op het kantoor in Driebergen. Dat gaf een goede indruk. Het kantoor straalt klasse en verzorgdheid uit, en deze eerste indruk van Harvest bleek later wel te kloppen.
Het gesprek op kantoor zelf hield een korte kennismaking in, met als doel informatie uit te wisselen. Ik was gewoon gemiddeld enthousiast maar de doorslag kwam toen ik vervolgens in Den Haag met Marinus op gesprek mocht. Dat gesprek heeft mijn enthousiasme vergroot. Marinus wil weten wat hij aan het bouwen is. Het gaat hem om het oplossen van het probleem, niet om het spelen met leuke tech. Zijn visie stijgt boven de IT uit en daar herkende ik me in.

Ik koos dan ook uiteindelijk voor Harvest. Ik tekende en werd vervolgens uitgenodigd voor de kerstviering. Ik kende nog niemand en het is lastig van te voren in te schatten wat de cultuur is op basis van een paar gesprekken, bij elk bedrijf wel. Maar die avond merkte ik dat het geen typische IT’ers op zich waren. Het zijn mensen met een business visie, niet elk gesprek gaat over IT maar ook over dromen en jouw eigen missie. Er liepen mensen rond waar gelachen mee kon worden. We speelden roulette en er was een barbecue workshop. Een artiest maakte portretten van ons en de meesten hadden hun partner mee. Het thema was Great Gatsby en we liepen rond in overdreven nette kleren. Het was helemaal niet de stereotype IT-nerd club. Ik voelde me er meteen thuis.

 

Wat vind je van je project/ toekomstig werkgever?

Vanuit Harvest werd tijdens de sollicitatieprocedure al BNG geïnitieerd als mogelijke klant om voor te gaan werken. Mijn eerste indruk bij BNG was dat ze wat ouder bedrijf waren en technologisch achter liepen. Na verloop van tijd merkte ik dat het juist een ontzettend bereidwillige en flexibele omgeving was waarin ze open stonden voor ideeën. Mede door de trainingen van Harvest en overleg met mijn manager heb ik ook geleerd hoe je dit soort ideeën het beste kan bespreken. Het was fantastisch hoe er werd geluisterd, dat de ideeën ook echt geïmplementeerd werden en iedereen er blij mee was!

De BNG is een degelijke club, en het speelt een belangrijke rol achter de schermen als de vierde bank van Nederland, naar balansgrootte. Toch werken er maar zo’n 400 mensen, en dat is toch wel echt een groot voordeel. Ik merk dat ik alle ruimte krijg om verantwoordelijkheid te nemen en ik kan redelijk zelf kiezen wat ik doe. Ik heb door die kleinschaligheid straks ook een beetje een overzicht van alle afdelingen. Ze zijn er ook blij met mij, en dat voelt toch ook erg goed.

 

Wat vind je van de masterclasses?

Het is heel grappig want de locatie, het is in Kasteel Kerckebosch, is naast mijn oude middelbare school. Ik liep er met m’n klasgenoten altijd langs op weg naar de supermarkt voor een kaasbroodje en wat te drinken. Het was altijd een plek waar hoge piefen in nette pakken naar binnen gingen en nu kom ik er zelf geregeld!Een van de trainers die ik tot nu toe heb gehad, Nico, waar we ook persoonlijke gesprekken mee hebben, heeft mij nu al enorm veel verder gebracht. In het begin dacht ik: oké een coach, leuke bijkomstigheid, maar niet echt noodzakelijk voor mij ofzo. Maar uiteindelijk blijkt het toch van grote waarde. Nico is confronterend op een goede manier. Hij weet nog eens te kijken naar dingen van jezelf die je eigenlijk verborgen houdt. Hij kan je enorm helpen te groeien op persoonlijk vlak.In de eerste weken maak je een plan voor je eigen ontwikkeling. Op professioneel vlak en persoonlijk vlak. Je kiest een aantal dingen die je wilt leren, in en naast je werk. Voor mij is het belangrijk dat ik me blijf ontwikkelen, en Harvest geeft me de kans ook eigen onderwerpen te kiezen hiermee, waardoor ik het echt met plezier doe. Ik doe nu een online course over hoe banken werken, en straks misschien eentje over IT security, of toch maar accounting, of toch maar scrum? Zolang het maar relevant is voor de BNG, mag ik mijn nieuwsgierigheid volgen.De masterclasses zelf zijn van hoge kwaliteit. Klasse vind ik het. Dingen zijn heel goed verzorgd, altijd. Kom ik ‘s ochtends aan en heb ik nog niet ontbeten, dan is er meteen een mevrouw van het kasteel dat een ontbijtje voor me klaarzet. Je wordt echt in de watten gelegd en ik voel me behoorlijk op prijs gesteld.

 

“Harvest loopt voor in haar trainingen, technische masterclasses. Dat merk je als je aan de slag gaat bij een klant.””

 

Wat merk je nu in de praktijk?

Nu had ik bij de BNG een moment dat ik even gefrustreerd was omdat m’n initiatieven geen bijval kregen. In de coachingsessie daarna hebben we het meteen daar over gehad. Het waren zowel praktische tips als een hart onder de riem, zo van: ga het doen. Harvest en de coaches gaven mij het vertrouwen en het duwtje wat nodig was om het ook echt te gaan doen.Ook mede door de technische masterclasses voor nieuwe technieken ben ik bijvoorbeeld op het idee gekomen Docker in te voeren bij de BNG. Ze gebruikten dit niet omdat het nog heel erg nieuw is. Zo liggen de kansen op straat in mijn ogen voor BNG om te vernieuwen en te innoveren. Maar om het ook over te brengen op mijn collega’s en managers en zo iedereen in de organisatie mee te krijgen; die handvatten worden me ook door harvest aangereikt.

 

Tot slot

De pitch op de site lijkt misschien een beetje over de top ‘heb jij het in je om toekomstig leider te zijn’. Maar het wordt tot nu toe wel waar gemaakt. Harvest helpt je om jezelf te ontwikkelen tot iemand die in een organisatie echt verandering brengt en mensen op sleeptouw neemt. Het leek voor mij eerst een leuk verkooppraatje maar tot nu toe is het mijn indruk geweest dat Harvest het ook echt doet. Ik merk het bij de klant waar ik zit, BNG, dat ik ook echt invloed kan hebben, inspraak kan hebben op een positieve manier.Als je iemand bent zoals ik, als je iemand bent die graag zich laat gelden en je visie tot werkelijkheid brengt, denk ik dat dit zeker aan te raden is en iets voor jou is.Het waardevolle aan dit programma is dat Harvest je wel echt in je groei kan accelereren en je echt op een plek zet waar je het verschil kan maken. Het heeft mijn ontwikkeling wel echt versneld. Mijn ambitie is om een CTO te worden van een bedrijf. Harvest leert me en laat me zien wat onmisbare dingen zijn in mijn ontwikkeling om die groei te maken.

Meer weten over het Talent Incubator programma?

Benieuwd of jij in aanmerking komt?