fbpx

Geef jong IT-talent wat het wil: snelheid en ruimte voor ontwikkeling

Geef jong IT-talent wat het wil: snelheid en ruimte voor ontwikkeling

Bied je jonge IT-talenten ontwikkeltrajecten. Dat zegt ze meer dan een coole gameroom...

Geef jong IT-talent wat het wil: snelheid en ruimte voor ontwikkeling

Bied je jonge IT-talenten ontwikkeltrajecten. Dat zegt ze meer dan een coole gameroom...

Geef jong IT-talent wat het wil: snelheid en ruimte voor ontwikkeling

Je bent jong en je wilt wat. Maar wat wil de huidige generatie jonge IT-talenten nu eigenlijk? Hoog op het verlanglijstje staat vooral een inspirerende werkplek met een perfecte laptop en snelle computersystemen. Om als werkgever veelbelovend IT-talent voor je organisatie te behouden, is het dus zaak om mee te denken met je professional.

Inspirerende werkplek is eerste vereiste

In een tijd dat de krapte op de arbeidsmarkt hoogtij viert, is het aantrekken van IT-talent een hele kunst. “Harvest helpt haar klanten om een uitgebreide voorselectie te doen door middel van een zwaar selectieproces. Hierdoor kunnen onze klanten er volledig op vertrouwen dat alleen echte toppers en sterk gemotiveerde talenten instromen”, zegt Meike Schuiling, commercieel manager bij Harvest. “Zeker bij de jonge doelgroep van aankomende IT-professionals is daarbij een persoonlijke benadering heel belangrijk. In elk sollicitatieproces zijn de individuele wensen van de software engineer belangijke thema’s. Een inspirerende werkplek is daarbij vaak een eerste vereiste. Maar de vraag is: wat wordt daarmee precies bedoeld? Een tafeltennistafel of een gameroom voor in de middagpauze doen het natuurlijk altijd goed. Maar dat alléén is voor jonge IT-talenten niet genoeg. Waar de huidige generatie software engineers vooral belang aan hecht, is een goede laptop waarmee je snel en efficiënt kunt werken. En volop vrijheid, ook dat is belangrijk voor ze. De jonge gedreven, resultaatgerichte IT’er van vandaag de dag is ook allergisch voor trage, stroperige bedrijfsprocessen. Dat begrijpen de jonge talenten van nu niet meer. Als dat überhaupt al ooit begrepen werd.”

Geef ook voldoende waardering

Om jonge IT-talenten te behouden voor je organisatie, adviseert Meike werkgevers om te zorgen voor een inspirerende en uitdagende werkomgeving. “Zorg in elk geval voor goede en snelle laptops. Moet je als software engineer bijvoorbeeld continu wachten totdat je gewijzigde broncode zichtbaar is op het beeldscherm, dan word je daar niet blij van. En bovenal: geef je werknemers voldoende waardering en volop ruimte voor verdere persoonlijke ontwikkeling. De praktijk leert namelijk dat dat de zaken zijn waarvoor jong IT-talent écht warm loopt. Ga dus het gesprek op een open manier aan en luister naar de wensen van je talenten. Het spreekt voor zicht dat je niet aan alles tegemoet hoeft te komen. Vaak is het voeren van het gesprek en het openstaan voor elkaars behoeften al een goede eerste stap.”

Hoe behoud je je IT-talent?

Wil je met ons verder praten hoe je je IT-talent voor je organisatie kunt behouden? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij geven graag advies.