In 2020 studeerde Max af aan de TU Delft. In zijn oriëntatie naar een baan voor na zijn studie werd hij door zijn omgeving bewust gemaakt van het feit dat er een behoorlijke kloof zit tussen theoretische kennis en werken in de praktijk. Om daar toch zo goed mogelijk op aan te sluiten, ging Max op zoek naar een combinatie tussen werken en leren.

Waarom Harvest?

“Ik ben door verschillende partijen benaderd die allemaal een combinatie van leren en werken aanboden. Maar bij veel bedrijven had ik het gevoel dat ik die stof al lang geleerd had. Daardoor spraken de lesstof me niet aan.”

“Toen kwam Harvest om de hoek kijken. Alhoewel ik bekend was met de stof die in sommige Masterclasses gegeven werd, waren het wel zaken die ik óf zelf nog serieuzer op wilde pakken óf zaken waarvan ik gehoord had en dacht dat ze belangrijk zouden kunnen zijn.”

“Ook de Soft Skill trainingen spraken me enorm aan. Ik denk dat dit achteraf gezien nóg beter is bevallen dan ik van tevoren had bedacht.”

 

Hoe verliep het sollicitatieproces?

“Ik werd door Harvest benaderd via LinkedIn. Na een fijn en informeel kennismakingsgesprek volgden er nog meer contactmomenten om verschillende organisaties te bespreken waar ik eventueel aan de slag zou kunnen gaan. Voor mij lag de keuze snel op NSX.”

“De gesprekken met NSX waren uitdagend. Deze gingen vooral over de inhoud de technische vaardigheden die ik daar nodig zou hebben. Ik kreeg een goede indruk over wat ik zou gaan doen en wat ik aan skills daar zou ontwikkelen. Zelf ervaarde ik de gesprekken als lekker informeel en fijn.”

 

Wat vind je van het project/toekomstige werkgever?

“Mijn verwachting was dat ik als broekie de organisatie binnen zou treden. Maar het team waarin ik terecht kwam was eigenlijk erg jong met veel diverse achtergronden zoals Computer Science, Electrical Engineering of Marine Engineering. Dat werkt fijn omdat iedereen zijn eigen specialistische kennis heeft. Al snel kreeg ik veel ruimte, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Precies wat ik fijn vind.”

 

Wat merk je nu in de praktijk?

“Dankzij de trainingen en betrokkenheid van Harvest heb ik echt het gevoel dat ik onderdeel ben van een sterke groep die achter mij staan. Hier heb ik ook zeker gebruik van gemaakt, als ik vragen had. Ik had niet verwacht dat ik mijzelf in zo’n korte tijd zo enorm zou ontwikkelen op professioneel vlak. Ik heb het gevoel er veel bewuster mee bezig te zijn dan voorheen.”

 

Waarom zou je dit programma aanbevelen aan anderen?

“Van tevoren zeiden mensen tegen mij: “Er zit toch een mannetje tussen, is dit niet gewoon een soort cashgrab?”. Dat is Harvest echt niet. Je krijgt er echt veel voor terug, als je met Harvest in zee gaat. Ik heb het echt ervaren door de support uit het team waarin ik zit, maar ook door de Harvest professionals die buiten NSX om voor ontwikkeling gezorgd hebben.”

“Het fijne is dat je ook buiten het werk bezig bent met je ontwikkeling, en niet alleen gefocust bent op de organisatie waar je werkzaam bent.”

Meer weten over het Talent Incubator programma?

Benieuwd of jij in aanmerking komt?