fbpx

Woordjes leren wil nog niet zeggen dat je de taal kunt spreken

Woordjes leren wil nog niet zeggen dat je de taal kunt spreken

Woordjes leren wil nog niet zeggen dat je de taal kunt spreken

Woordjes leren wil nog niet zeggen dat je de taal kunt spreken

Woordjes leren wil nog niet zeggen dat je de taal kunt spreken

Aap, noot, mies. Dat waren vroeger misschien wel de eerste woordjes die je op school leerde. Maar daarmee kon je nog lang geen volledige zin op papier zetten, laat staan vloeiend Nederlands spreken. Precies zo is het ook met het vak van software engineer. Weliswaar is het behalen van bepaalde certificeringen mooi voor het aantonen van bepaalde kennis, maar daarmee beheers je nog lang niet perfect de taal van de complexe IT-wereld. Daarom vinden wij het belangrijk om softwaretalenten voeling te laten krijgen met de daadwerkelijke uitdagingen binnen de hedendaagse IT. Bij Harvest doen wij dat vooral door middel van masterclasses waarin experts op basis van ‘best practices’ hun praktijkervaringen uit de doeken doen.

Diploma’s zijn niet voldoende

Het hebben van diploma’s alléén is niet voldoende om een goede vakman te worden. En dat geldt al helemaal voor een complex vak als IT. Je hele manier van denken, weten hoe je met specifieke problematiek in een IT-landschap omgaat, het ontwikkelen van goed onderhoudbare code: stuk voor stuk zaken die veel belangrijker zijn dan het vergaren van droge kennis. Zeker, voor het onder de knie krijgen van de basisbeginselen is het behalen van certificeringen – zoals .NET en Java – en het onder de knie krijgen van frameworks onontbeerlijk. Maar certificeringen alléén maken je nog geen betere softwareontwikkelaar.

Leer de nuances

De weg tot een volleerd software engineer heeft veel overeenkomsten met het leren van een vreemde taal. Het behalen van certificeringen kun je daarbij vergelijken met het leren van losse woorden. Maar daarmee ontbreekt nog het echte taalgevoel, inclusief alle nuances die daarbij horen. Wanneer gebruik je bijvoorbeeld welke vervoegingen en wanneer spreek je iemand anders wel of niet met ‘U’ aan? Pas als je een taal echt machtig bent, kun je met iemand op gelijk niveau een gesprek voeren. In de IT is dat niet anders. Je kunt dan wel de juiste achtergrond hebben en een intrinsieke passie voor IT: pas als je echt iemands taal spreekt met alle nuances van dien, kun je als software engineer toegevoegde waarde leveren zonder de kans op miscommunicatie. Die nuances leren hoogopgeleide IT-talenten het snelst in onze masterclasses waarin de best practices centraal staan en tal van praktijkvoorbeelden de revue passeren. Daarin worden zogezegd de puntjes op de i gezet en leer de je taal van IT-wereld vloeiend spreken. En om daarin mee te kunnen komen is een afgeronde bachelor informatica en praktijkervaring voor Harvest talenten een minimale vereiste.

De IT-taal spreken?

Spreken al jouw software engineers vloeiend de taal van IT? Neem contact met ons op, wij praten je graag bij.