Het verhaal van Arunan

19 januari, 2021 Geschreven door Jill van den Bosch

Na zijn HBO ICT opleiding in Groningen te hebben afgerond, zocht Arunan (24) naar een mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen. Toen hij de kans kreeg om deel te nemen aan het Harvest programma en daarbij bij MN aan de slag te gaan, greep hij deze direct aan. Hij is hiervoor zelfs samen met zijn vriendin verhuisd van het noorden van het land naar Loosduinen. Dat noemen we echte commitment!

Waarom Harvest?

“Via LinkedIn werd ik benaderd met informatie over het Harvest Talent Incubator programma. Ik was net afgestudeerd en me aan het oriënteren op de arbeidsmarkt. In het gesprek met Harvest werd ik vooral enthousiast van de combinatie van leren en werken. De kennismakingsgesprekken voelden erg persoonlijk en informeel, waarin er een duidelijk beeld werd geschetst van de procedure bij Harvest en met welke bedrijven zij samenwerken. Dit vond ik erg prettig.”

“De persoonlijke aandacht in combinatie met de masterclasses gericht op best practices heeft mij doen besluiten om voor Harvest te kiezen.”

“Nadat ik had besloten voor Harvest te kiezen, vond ik het wel spannend om op gesprek te gaan bij een bedrijf waarvoor je wellicht aan de slag mag op een project. Hier moet namelijk ook een goede klik mee zijn! Vanuit Harvest voelde ik dat er veel vertrouwen was. De commitment naar elkaar is voelbaar en de wederzijdse verwachtingen werden in dit proces ook goed uitgesproken.”

 

Wat vind je van jouw project/toekomstige werkgever?

“Voordat ik kennismaakte met MN dacht ik dat het suf was om te werken voor een pensioenuitvoerder, maar ik kwam er al snel achter dat ze met veel nieuwe technologieën werken. Ik heb wel wat moeite gehad met de tragere communicatie in de grote organisatie. Maar nu werk ik aan een applicatie waarbij ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijg en niet met andere afdelingen hoef te schakelen, wat super fijn is.”

“Het team maakt mijn werk erg leuk! De sfeer onderling is erg goed, iedereen is bereid om elkaar te helpen en er is veel saamhorigheid. Ik denk dat het uniek is dat je allemaal op hetzelfde level zit met elkaar en de veiligheid voelt om alles te kunnen zeggen en bespreken.”

 

Wat vind je van het talentprogramma?

“Ik vind het erg leerzaam. Door de softskill-trainingen kan ik mijzelf verder ontwikkelen op persoonlijk vlak, waar ik al veel aan heb gehad tijdens mijn werk. Ik kan me een stuk professioneler opstellen door meer van mezelf te laten zien, met de handvatten die me gegeven zijn door Harvest.”

“De hardskill-trainingen zijn ook erg praktisch. Zo heb ik bijvoorbeeld al heel veel gehad aan de masterclasses over Docker, Clean code en Design Patterns. MN kan hier nog stappen in maken, en ik kan nu de best practices vanuit de masterclasses toepassen binnen mijn team.”

“Eerlijk gezegd heb ik nu meer aan deze masterclasses dan aan mijn opleiding, omdat deze meer up-to-date zijn. Je krijgt les van professionals uit de praktijk die een goed beeld hebben van de nieuwste technieken en vol motivatie zitten dit over te brengen. Daardoor snijdt het echt hout.”

 

Waarom vind je de setting van Harvest prettig?

“Je komt terecht in een Harvest Talentclass, een groepje waarmee je o.a. de masterclasses bijwoont en activiteiten onderneemt. De eerste keer vond ik dit een beetje ongemakkelijk, alsof je je eerste schooldag hebt en nog niemand kent. Inmiddels ben ik drie maanden bezig en zijn we nu meer vrienden geworden. De sfeer binnen de talentclass is erg goed!”

“We hebben een hechte groep, wat zorgt voor een super prettige leeromgeving. Je merkt dat iedereen er met hetzelfde doel en passie zit, waardoor je onderling kan discussiëren over hoe je bepaalde dingen het beste kan aanpakken. Iedereen zit bij een ander bedrijf en veel werken ook weer met andere technologieën. Zo krijg je veel input en is je leercurve erg steil.”