Het verhaal van Lars

22 oktober, 2020 Geschreven door Jill van den Bosch

Lars (24) studeerde in 2018 af aan de TU Delft, waar hij zich tijdens zijn Master Computer Science heeft gespecialiseerd in software engineering en algoritmiek. Hij ging (nog voordat hij daadwerkelijk zijn diploma in handen had) direct via Harvest aan de slag op zijn project bij MN. Hij vertelt graag meer over zijn keuze, project en ervaring met het Talent Incubator programma:

Waarom Harvest?

“Als graduate heb je het privilege dat je niet ver hoeft te zoeken voor een baan want er zijn zo veel opties. Dat maakte echter de keuze niet gemakkelijker. In de zoektocht naar mijn eerste baan hield ik rekening met drie voorwaarden: impact kunnen maken, een goede werksfeer en – het belangrijkste – zo snel mogelijk mijn theoretische universiteit kennis omzetten in handige praktijkskills.”

“Welk bedrijf stimuleert groei en geeft daar de middelen voor die je nodig hebt?”

“Tijdens mijn zoektocht kwam Harvest op mijn pad. Het concept sprak me direct aan: een jaar ergens op project en zo hard mogelijk aan jezelf werken met masterclasses en onbeperkt certificeren. Het klonk bijna te mooi om waar te zijn. Na meerdere gesprekken was er duidelijk een klik van beide kanten. Ik kreeg het gevoel dat het hier echt om de mensen ging en dat groei voorop stond, in tegenstelling tot de indruk die ik kreeg bij andere bedrijven. Harvest is the way to grow!”

 

Wat vind je van jouw project/toekomstige werkgever?

“MN Services is een redelijk groot bedrijf met ongeveer 1000 werknemers. Dat brengt automatisch stroperigheid met zich mee. Dit was gelukkig niet of nauwelijks beperkend op mijn project. Zo hadden wij bijvoorbeeld tijdens een masterclass een plugin genaamd Lombok gebruikt. Deze kan automatisch getters, setters, equals, hashcode etc. genereren wat een berg code scheelt en de code beter te onderhouden is. Dit mocht ik bij MN gelijk invoeren zonder dat er een heel proces overheen moest.”

“Ik heb ook het geluk dat ik nauw mocht samenwerken met een hoop senioriteit. Dat heeft niet alleen mijn programmeer skills verbeterd, maar het heeft me ook geleerd hoe om te gaan met randzaken buiten het programmeren om. Denk bijvoorbeeld aan productiegang, belemmeringen omverschoppen en hoe je anderen in beweging krijgt. Dit heeft mijn carrière een flinke versnelling gegeven!”

 

Wat vind je van het talentprogramma?

“Dankzij het Talent Incubator programma heb ik enorm veel geleerd en ben ik echt gegroeid als professional. Dankzij de masterclasses en certificeringen ben ik zeker over mijn technische kennis. Door het soft-skills traject ben ik mij ook van mijn gedrag bewust en weet ik hoe ik mij moet opstellen om anderen te overtuigen en stevig achter mijn argumenten te staan.”

“De masterclasses geven je niet alleen informatie, maar ook vertrouwen in je eigen vaardigheden. Je krijgt namelijk inzichten vanuit de praktijk aangereikt en dit geeft je zekerheid.”

“De onderwerpen die tijdens de Masterclasses aan bod komen zijn divers en direct toe te passen in mijn dagelijkse werk. Ik ben onder de indruk hoe goed deze zijn afgestemd zijn op ons werk. We zitten met een kleine groep wat het persoonlijk en interactief maakt.”

 

Waarom zou je Harvest aanbevelen aan anderen?

“De belofte dat het een onvergetelijk jaar is, maken ze absoluut waar! Ik heb dit jaar onwijs veel geleerd in een omgeving waar ik heb kunnen groeien. Ik durf te wedden dat er geen enkele andere partij is die de groei van hun werknemers zo vooropstelt als Harvest. Dat zie je terug in alles wat ze doen en hun persoonlijke aanpak.”

“Het is voor mij duidelijk dat het de juiste keuze was om voor Harvest te kiezen als eerste fulltime baan. In het begin was het een sprong in het diepe. Immers, je weet nooit in hoeverre de werkgever zijn beloftes nakomt. Harvest is al zijn beloftes nagekomen en zelfs meer!”