Het verhaal van Peter

2 december, 2020 Geschreven door Jill van den Bosch

 

Peter (25) ging na zijn opleiding Informatica eerst een half jaar reizen. Daarna ging hij werken voor het bedrijf waar hij ook zijn afstudeerstage heeft afgerond. Hier voelde hij zich niet helemaal op zijn plek en daarom heeft hij ervoor gekozen in december 2018 onderdeel te worden van Harvest. Via Harvest werkt hij op een tof project bij Enrise in Amersfoort.

Waarom Harvest?

“Ik werd benaderd door een recruiter die me vertelde over het Harvest Talentprogramma en de mogelijke opdracht bij Enrise. Ik heb contact gezocht met een oud-studiegenoot die al werkte voor Enrise, die mij toen nog meer geënthousiasmeerd heeft voor deze kans. Ik besloot op gesprek te gaan en direct na de eerste kennismaking wist ik het al wel: hier wil ik voor gaan!”
“De passie, werkwijze en de mogelijkheid om, in een jaar tijd, echt aan mezelf te werken en te ontwikkelen zag ik helemaal zitten!”

 

Hoe is het sollicitatieproces verlopen?

“Na het eerste gesprek moet ik thuis een technische test maken. Toen ik hiervoor ‘geslaagd’ was, had ik een gesprek met Marinus; de CTO van Harvest. Hij is verantwoordelijk voor het Talentprogramma en is zelf ook techneut. Hij vertelde me meer over het curriculum en ik leerde dat het mooi aansloot bij wat ik wilde en zocht. Ik heb brede interesses en veel onderwerpen zouden aan bod komen in de masterclasses. Denk bijvoorbeeld aan Domain Driven Design, MicroServices, Docker en CI/CD.”

“Ook ga je in het programma aan de slag met je softskills, denk aan presentatievaardigheden en communicatiestijlen. Je krijgt hiervoor begeleiding van een ervaren coach die echt bereid is extra stappen voor je te zetten. De persoonlijke aandacht en kwaliteit van het programma is van enorme meerwaarde!”

 

Wat vind je van jouw project/toekomstige werkgever?

“Harvest heeft echt goed gekeken naar wat bij mij past: zowel qua werkomgeving als technieken en cultuur. Ik weet zeker dat als Enrise niet bij mij had gepast, ze iets anders voor me hadden gezocht en gevonden. Het is namelijk ook het idee dat je na het jaar in dienst treedt bij dat bedrijf zelf.”

“Ik werk in zelfsturende teams, wat ik in het begin wel uitdagend vond. Ik was gewend aan managementlagen, maar deze werkwijze werkt voor mij nu heel goed. De openheid en eerlijkheid vind ik heel tof. De collega’s zijn erg leuk en ik voel me ook echt onderdeel van Enrise en het team.”

 

Wat merk je nu in de praktijk?

“De combinatie van het werken op het project en veel kennis opdoen bij de masterclasses en coachingsdagen, maakt dat ik merk dat ik echt met stappen vooruitga. Door de masterclasses ben ik anders naar software gaan kijken. Ik probeer met een andere denkwijze code te bekijken. De dingen die ik heb geleerd kan ik direct toepassen in de praktijk.”

 

Waarom zou je Harvest aanraden aan anderen?

“De kennis die je opdoet in een jaar tijd is echt uniek. De ontwikkeling die ikzelf nu al heb doorgemaakt is enorm, terwijl ik pas halverwege het traject zit. Tijdens mijn opleiding Informatica werkten wij vaak met outdated technieken of behandelden we onderwerpen die niet echt meer relevant waren. Ontwikkelingen in techniek gaan razendsnel en het toffe is dat Harvest super actueel is: echte praktijkvoorbeelden en geen abstracte lesstof.”

“Je merkt ook dat Harvest zichzelf als organisatie wil blijven verbeteren. Na elke training geven we een evaluatie en als er feedback is wordt er ook direct iets mee gedaan.”

“De sfeer in de groep Harvesters is erg goed. Je wordt steeds hechter met elkaar omdat je veel deelt en gemeen hebt. Iedereen is erg gepassioneerd over mooie code en de passie voor het vak delen we met elkaar. Daarnaast organiseert Harvest veel leuke uitjes zoals varen door de grachten van Amsterdam, karten of lasergamen: lekker fanatiek! Ik kan het programma aan andere software engineers die aan de start van hun carrière staan echt aanraden, het is super tof!”