Het verhaal van Sander

10 februari, 2021 Geschreven door Jill van den Bosch

Sander (30) heeft na het behalen van zijn HBO bachelor Technische Informatica, drie jaar bij een start-up gewerkt als Java ontwikkelaar. Daar heeft hij veel praktijkervaring op kunnen doen, maar hij wilde graag weten wat er nog meer op het gebied van IT speelt. Daarom wilde hij blijven leren én aan de slag bij een grote organisatie. Harvest bood hem deze combinatie en daarom is hij met veel energie aan het programma gestart!

“Ik werd gelijk enthousiast van het eerste gesprek met Meike en Marlie van Harvest. Het was precies waar ik naar op zoek was: werken in een grote organisatie en tegelijkertijd meedoen aan het talentprogramma om meer te kunnen leren over mijn vakgebied.”

 

Wat vind je van je project?

“De eerste maanden dat ik voor Harvest werkte, zijn ze voor mij op zoek gegaan naar een passende organisatie. In de tussentijd heb ik zeker niet stilgezeten, ik kon aan de slag bij NAVARA. Met open armen werd ik ontvangen door het team en het project waaraan ik mocht werken vond ik erg boeiend. Ik heb daar veel geleerd over C# en Azure, waardoor ik als Software Engineer meer allround ben geworden.”

“Ondanks de uitbraak van COVID-19, heeft Harvest alsnog voor mij een goede match kunnen vinden bij de ABN AMRO Bank. Ik vind het leuk om in een multicultureel en -disciplinair team te werken, waar mijn inbreng op prijs wordt gesteld. Ik heb het gevoel dat ik mijn ideeën altijd kan aandragen voor het verbeteren van de processen (zeker mede dankzij de nieuwe inzichten uit het Talentprogramma). Voor het team en de afdeling waarin ik werk staat veel innovatie klaar, en ik ben enthousiast dat ik daaraan mee mag werken!”

 

Wat merk je nu in de praktijk?

“Het Harvest jaar is intensief. Hoe meer energie en tijd je er in stopt, hoe meer je uit het Talentprogramma kunt halen. Harvest reikt je daarvoor de juiste handvatten aan. Ik heb erg veel geleerd van de Design Patterns, Application Architecture en Programming Paradigms Masterclasses. De docenten zijn enorm gepassioneerd en de classes zijn super interactief, daar houd ik van.”

“Qua soft-skills sessies hebben we bijvoorbeeld coaching in presenteren en communicatietechnieken. Ook wordt er 1 op 1 met je gewerkt om je persoonlijke soft-skills doelen te halen. Voor mij hebben deze sessies zijn vruchten al afgeworpen: ik heb met zelfverzekerdheid mijn ideeën kunnen pitchen en ik geef zelfverzekerder presentaties aan grote groepen binnen ABN AMRO.”

 

Waarom zou je Harvest aan anderen aanbevelen?

Harvest biedt voor mij een perfecte combinatie van leren en een leuke werkomgeving, met gezellige collega’s en veel super originele uitjes. Ook vragen ze regelmatig om feedback op bijvoorbeeld de masterclasses, trainingen en het programma. Hier doen ze vervolgens ook echt wat mee en dat merk je! Ook al hebben sommigen zoals ik al wat meer werkervaring, het programma en de Masterclasses bieden alsnog veel toegevoegde waarde.”

“Ik ben nog altijd blij met mijn keuze voor Harvest. Ik zie dat Harvest zich ontzettend hard inzet voor haar collega’s, juist ook wanneer we in deze periode thuiswerken.”

 

Waarom zou je Harvest aan anderen aanbevelen?

“Harvest helpt je om jezelf te ontwikkelen tot iemand die in een organisatie écht verandering brengt en mensen op sleeptouw neemt. Ik was wat sceptisch in het begin maar tot nu toe merk ik dat Harvest het ook echt realiseert. Bij BNG heb ik nu namelijk echte invloed en inspraak, wat positieve verandering meebrengt. Mijn ambitie is om later een CTO te worden van een bedrijf. Harvest leert me en laat me zien wat onmisbare dingen zijn in mijn ontwikkeling om die groei te kunnen maken.”

“Als je iemand bent zoals ik, iemand die zich graag laat gelden en zijn visie tot werkelijkheid wil brengen, raad ik dit programma zeker aan. Je kunt jouw groei accelereren en je komt op een plek terecht waar je het verschil kan maken. Het heeft mijn ontwikkeling echt versneld!”