Het verhaal van Thijmen

17 mei, 2021 Geschreven door Jill van den Bosch

Thijmen begon op zijn 29e met het Harvest programma. Na zijn HBO opleiding Elektrotechniek volgde hij een pre-master Embedded Systems. Vervolgens heeft hij de bijbehorende master gedaan aan de TU in Delft. Tijdens zijn studie kwam Thijmen erachter dat hij het oplossen van de puzzels in software erg leuk vond, en daarom is hij zich meer gaan richten op de softwarekant van het vakgebied.

Waarom Harvest?

“Na mijn studie ging ik aan de slag in technische consultancy. Ik merkte al snel dat het werk me geen plezier bracht en dat ik het programmeren en puzzels oplossen miste. Daarom besloot ik me volledig op Software Engineering gaan richten. Ik ben op zoek gegaan naar een mogelijk tot leren en werken tegelijkertijd.”

“Harvest bood me de perfecte oplossing en na het eerste gesprek wist ik dat dit voor mij een mooie kans was!”

 

Hoe verliep het sollicitatieproces?

“Harvest liet me een online programmeertest doen waar, naast mijn SQL, JavaScript en Java kennis, mijn oplossingsvermogen werd getest. In opvolging kreeg ik een persoonlijk gesprek met Marinus, de CEO van Harvest, en daarna met de manager bij MN. Een paar dagen later heb ik mijn contract getekend en was ik officieel aangenomen.”

 

Wat vind je van je project?

“Werken bij een pensioenuitvoerder zoals MN sprak me in eerste instantie niet direct aan. Nadat ik met Marinus over de details van het project had gepraat werd me duidelijk dat MN op softwaregebied ontzettend modern is en dat zij een grote wil hebben om te innoveren. Dat zag ik wel zitten.”

“Doordat het project op een moderne stack draait en er ruimte is voor het proberen van nieuwe dingen, biedt MN me veel mogelijkheden om te leren en ervaring op te doen. Mijn team bood me een warm ontvangst en door de samenwerking met Harvest had ik goede begeleiding die me hielp wegwijs te worden in de software en verschillende technieken.”

 

Wat vind je van het Talent Incubator programma?

“Harvest biedt precies de structuur en mogelijkheden die ik zocht. De Masterclasses bieden mij een duidelijk perspectief waar ik op kan bouwen. Ik krijg een goed beeld van ieder onderwerp, wat ook vaak meteen in de praktijk toegepast kan worden. Het Soft-Skils gedeelte heeft me competenties bijgebracht waar ik eerder moeite mee had, zoals het constructief feedback geven en goed presenteren.”

“Al met al heb ik het afgelopen jaar enorm veel geleerd en ben ik razendsnel gegroeid. Niet alleen als Engineer, maar ook als persoon.”

 

Waarom zou je Harvest aan anderen aanbevelen?

“De vaardigheden die mij zijn bijgebracht in het afgelopen jaar, zowel voor hard- als softskills, zorgen er dagelijks voor dat ik beter omga met mijn werk. Ik ben kundiger en weet beter om te gaan met collega’s. Als ontwikkelaar ben ik enorm gegroeid. De concepten en technieken die bij de Masterclasses zijn behandeld geven mij het zelfvertrouwen om bij te dragen in de ontwikkeling van het project bij MN.”

“De begeleiding van het Harvest programma plaatst de carrière van startende software engineers in een stroomversnelling. Daarnaast werken er bij Harvest mensen uit het hele land wat, naast dat het hartstikke gezellig is, een goede manier is om een breed netwerk op te bouwen. Dus wanneer mensen door mijn verhaal geïnteresseerd zijn geraakt, kan ik alleen maar adviseren om in contact te komen met Harvest om meer te weten te komen!”