Het verhaal van Wouter

Blog verhaal Wouter - Harvest
Wouter ontdekte de kracht van data terwijl hij zijn studie Bewegingstechnologie volgde. Tijdens zijn stage in een ziekenhuis heeft hij een programma geschreven om optimaal te revalideren. Dankzij de slimme inzet van data bleek dit succesvol, wat hem intrigeerde. Daarom heeft hij besloten de studie Data Science te gaan volgen in Tilburg. Sinds kort werkt hij via Harvest bij MN, een grote financiële dienstverlener in Den Haag.

Waarom Harvest?

Ik werk graag met mensen die veel kennis hebben, waarmee ik kan sparren voor mijn werk. Dat miste ik heel erg bij mijn vorige werkgever. Harvest biedt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, waarbij je onderdeel wordt van een dynamisch en gelijkgestemd team. Met dit team doe je ook veel leuke dingen en volg je de Masterclasses. Het is dus een soort vangnet die je ontwikkeling faciliteert, wat voor mij de trigger is geweest om me aan te sluiten bij Harvest.

 

Hoe verliep het sollicitatieproces?

In mijn sollicitatieproces bij Harvest kreeg ik een businesscase om uit te werken, wat ik erg leuk vond. Het is een keer wat anders dan alleen maar over jezelf praten en wat je allemaal hebt gedaan. Het dwingt je ook om echt te laten zien wat je allemaal kan. De directe terugkoppeling vond ik erg fijn en de match werd al snel duidelijk.

Vervolgens mocht ik op gesprek bij MN. Harvest heeft het proces écht op zich genomen en het gesprek voelde meer als enkel een bevestiging voor de klik tussen MN en mijzelf. MN liet ook merken veel vertrouwen te hebben in Harvest, omdat de kandidaten een gedegen proces doorlopen zodat zij ook echt geschikt zijn om aan de slag te gaan.

 

Wat vind je van het project/toekomstige werkgever?

Wat mij aanspreekt aan MN is de diversiteit van de organisatie en het werk. Ik mag aan verschillende cases tegelijkertijd werken. Soms doe ik dat met een buddy, soms zelfstandig, maar je hebt altijd wel collega’s waaraan je advies kan vragen. De cases in automatisering of data science/machine learning spreken me enorm aan en ik kan op deze manier zowel in data-engineering als data-analytics werken.

 

Wat merk je nu in de praktijk?

In de praktijk komt er echt veel meer bij kijken dan je had verwacht op het moment dat je bent afgestudeerd. Grote organisaties zijn complex en daar heb je te maken met veel stakeholders, waardoor je niet zomaar alles kunt uitvoeren. Hierdoor heb je ook veel contact met verschillende mensen en dat maakt het ook erg leuk en uitdagend.

Ook had ik onderschat hoeveel ik zou hebben aan de softskill-masterclasses van Harvest. Ik leerde bijvoorbeeld hoe je mensen op de juiste manier kunt aanspreken, feedback geven en jezelf positioneren in een groep. Dat heeft uiteindelijk enorm veel invloed op je zelfvertrouwen en in je werk. Op hardskill-gebied bieden de Masterclasses veel variëteit. In de Data-groep loopt het uiteen van basic programmeren tot verschillende expertises zoals Power BI en Machine Learning lifecycle Management.

Tot slot

De combinatie van werken bij een toffe opdrachtgever en je ontwikkeling centraal zetten met de Harvest groep, maakt dit traject erg leuk en leerzaam. Ik denk dat ik op data-gebied in de afgelopen jaren studie minder geleerd heb dan in de afgelopen paar maanden bij Harvest.

Tijdens de Masterclasses heb je het gevoel dat je weer de schoolbanken ingaat, maar dan met een kleine en hechte groep data-talenten. Met hen kan je ook echt jezelf zijn en je ei kwijt als dat nodig is. Je beseft in dit traject dat je écht nog veel te leren hebt en dat je enorm veel hebt aan elkaar en aan de juiste begeleiding in deze fase. De tools worden je aangeboden, maar je moet het zelf met beide handen aanpakken!