Hoe kies je jouw eerste baan?

28 april, 2021 Geschreven door Jill van den Bosch

Hoe weet je welke baan bij je past, als het je eerste gaat zijn? Op papier kan een vacature er enorm interessant uitzien, bij een mooie organisatie en misschien zelfs wel de beste arbeidsvoorwaarden. Maar wat nou als na een paar maanden blijkt dat je toch écht de verkeerde keuze hebt gemaakt… heb je dan een probleem?

Nee, je hebt natuurlijk geen echt probleem, maar vervelend is het wel. Je bent misschien al jaren bezig om jezelf zo goed mogelijk technisch te ontwikkelen door middel van stages en projecten, vervolgens ga je op zoek naar geschikte vacatures en maak je na vele gesprekken, overwegingen en waarschijnlijk zelfs lichte stress, een keuze. Toch blijkt vaak de realiteit van de eerste baan niet aan de verwachtingen te voldoen. Wat nu?!

 

Join the club

Ga in ieder geval niet aan jezelf twijfelen, helaas (of gelukkig) sta je niet alleen. Het is gewoon steeds lastiger geworden om de juiste keuze te maken. Het feit dat er veel vacatures online staan en recruiters maar al te graag met je in contact komen maakt het des te ingewikkelder, je zou haast door de bomen het bos niet meer zien.

Zie deze constatering als een wijze les en ga op onderzoek uit, niets doen is geen optie! Probeer te ontdekken waarom je niet op je plek zit, is het werkinhoudelijk, de organisatie, je collega’s of kom je erachter dat je talenten niet tot hun recht komen (of misschien zelfs heel ergens anders liggen)?

 

Ga aan de slag

Kom erachter wat je echt belangrijk vindt en neem jezelf als uitgangspunt. In wat voor omgeving kom ik goed tot mijn recht, welke talenten heb ik, wat vind ik nou echt interessant, hoe wil ik mijzelf ontwikkelen? Bij Harvest ga jij samen met ons team aan de slag om antwoorden te vinden op deze en andere vragen. Wij hebben de overtuiging dat je pas echt goed tot je recht komt als je écht op je plek zit en lekker aan je ontwikkeling kan werken zonder stress.

Jouw ontwikkeling als software Talent is niet alleen afhankelijk van hard-skills en technische kennis. Daarom is 30% van ons programma gericht op soft-skill training en coaching. Dit zijn zowel sessies in groepsverband als één-op-één. Het programma duurt één jaar waarbij je aan de slag gaat bij een passende organisatie in een toffe rol en een meer dan prima salaris ontvangt. Kortom, hard werken aan je ontwikkeling in combinatie met veel gezelligheid en plezier!

Klinkt het interessant en wil je graag meer weten?