“Veel opties maakt de keuze niet gemakkelijker…”

28 april, 2021 Geschreven door Jill van den Bosch

De struggle van een software engineer op de arbeidsmarkt… Jouw gewilde skills zijn in trek bij allerlei organisaties en recruiters weten je maar al te goed te vinden. Jij wil vooral ergens werken waar je je prettig voelt, waar je impact kunt maken en waarbij je je kunt ontwikkelen in een richting die bij je past. Maar hoe zorg je in alle chaos dat je de juiste keuze maakt?! We kennen het gevoel… En je bent daar ook (helaas) niet alleen in.

Zo ook Lars. Lars heeft bij het behalen van zijn Master in Computer Science zich gespecialiseerd in software engineering en algoritmiek. Zijn wil om zijn liefde voor het vak in de praktijk te brengen was groot, maar de zoektocht naar de juiste eerste carrièrestap was lastiger dan verwacht:

“Als graduate heb je het privilege dat je niet ver hoeft te zoeken voor een baan, want er zijn zoveel opties. Dat maakte de keuze er niet gemakkelijker op. Het belangrijkste vond ik om zo snel mogelijk mijn theoretische universiteit kennis om te zetten in handige praktijk skills. … Welk bedrijf stimuleert groei en geeft daar de middelen voor die je nodig hebt?”

 

Het juiste ontwikkelpad voor jou

Zomaar ergens induiken en hopen dat het allemaal vanzelf goed komt met jouw carrière is een optie. Maar het is waarschijnlijk beter en prettiger om dit proces wat gerichter aan te pakken. Samen met mensen die je situatie begrijpen en weten hoe je jouw potentie maximaal kunt gaan benutten. Vanuit die kennis is het Talent Incubator programma ook ingericht:

“Het concept sprak mij gelijk aan; een jaar ergens werken en zo hard mogelijk aan jezelf werken met om de week een masterclass en daarnaast nog onbeperkt certificeren. Het klonk bijna te mooi om waar te zijn.”  Lars (24, MSc Computer Science)

“Na het eerste gesprek wist ik eigenlijk al wel; Hier wil ik voor gaan! De passie, werkwijze en de mogelijkheid om, in een jaar tijd, écht aan mezelf te werken en me te ontwikkelen zag ik helemaal zitten.” Peter (25, BSc Informatica)

 

Met meer kennis, zelfvertrouwen en ervaring je carrière instappen

Jouw ontwikkeling als software talent is niet alleen afhankelijk van hard-skills en technische kennis. Daarom is 30% van het programma gericht op soft-skill training en coaching. Dit zijn zowel sessies in groepsverband als één-op-één.

“Harvest leert me en laat me zien wat onmisbare dingen zijn in mijn ontwikkeling om die groei te maken.” Toon (26, MSc Kunstmatige Intelligentie)

”De combinatie van het werken op het project en veel kennis opdoen bij de masterclasses maakt dat ik merk dat ik echt met stappen vooruit ga.” Peter (25, BSc Informatica)

“Dankzij de masterclasses en certificeringen ben ik zekerder over mijn technische kennis. Door het soft-skills traject ben ik mij ook van mijn gedrag bewust en weet ik hoe ik mij moet opstellen om anderen te overtuigen en stevig achter mijn argumenten te staan” Lars (24, MSc Computer Science)

 

Een uniek jaartraject

Bij Harvest zien we jouw waarde en door middel van coaching, persoonlijke- en inhoudelijke ontwikkeling helpen wij je om jouw potentie binnen een jaar maximaal te benutten. Door ons grote netwerk verbinden we je aan een organisatie waar jij kunt bloeien en ontvang je een meer dan prima salaris. Kortom, hard werken aan je ontwikkeling in combinatie met veel gezelligheid en plezier:

“Het zijn mensen met een business visie, niet elk gesprek gaat over IT maar ook over dromen en jouw eigen missie.” Toon (26, MSc Kunstmatige Intelligentie)

”Het mooie is dat er echt een jaar lang aan je wordt gebouwd en daar krijg je alle hulpmiddelen voor om het beste uit jezelf te halen… De kennis die je opdoet in deze tijd is echt uniek. De ontwikkeling, die ik nu al heb doorgemaakt is enorm, terwijl ik pas halverwege het traject zit.” Peter (25, BSc Informatica)

“Tijdens het Harvest jaar heb ik het gevoel dat ik me meer op persoonlijk en technisch vlak heb ontwikkeld in vergelijking met mijn studententijd.” Arunan (24, BSc ICT)

 

Samen met experts werken aan jouw groei

Neem jezelf als uitgangspunt. In wat voor omgeving kom jij goed tot je recht, welke talenten heb je, wat vind je nou echt interessant, hoe wil je jezelf ontwikkelen? Bij Harvest ga jij samen met ons team aan de slag om antwoorden te vinden op deze en andere vragen. Wij hebben de overtuiging dat je pas goed tot je recht komt als je écht op je plek zit en lekker aan je ontwikkeling kan werken zonder stress.

“Als je iemand bent zoals ik, iemand die graag zich laat gelden en zijn visie tot werkelijkheid brengt, denk ik dat dit zeker aan te raden is en iets voor jou is!” Toon (26, MSc Kunstmatige Intelligentie)